zondag 29 maart 2015

Een nieuw project!

Vandaag ben ik samen met Rob naar Zierikzee geweest om een poppenhuis op te halen. 35 jaar oud en inmiddels aan een derde leven toe. Op het moment dat ik het aangeboden kreeg zag ik dat het een flink opknappertje zou worden, maar hetgeen mij vooral trok in dit huis waren de grote partij ramen in de achtergevel. Deze geven daglicht door en hiermee maakte het huis op mij een beetje een industriële indruk.


Het huis telt 9 kamers en ik wil hier graag 9 oude ambachten in terug laten komen, elke ambacht in een aparte ruimte. Ik heb Jolinda gevraagd of ze het leuk zou vinden om mee te helpen in dit project, maar gezien de afstand tussen ons zal dat best wel een uitdaging kunnen worden. We gaan het in elk geval proberen.


Eerst maar weer eens een bezoekje plannen aan het Ambachts- en Speelgoedmuseum in Terschuur, het Archeon in Alphen a/d Rijn, Open Luchtmuseum in Arnhem en hetEindhovensmuseum voor de benodigde inspiratie en dan langzaam de verschillende ambachten verder uitwerken.


In de tussentijd kan ik alvast de buitenkant van het huis onderhanden nemen en een aantal meubeltjes repareren, want in de loop der jaren is het een en ander jammer genoeg wel kapot gegaan.
Een aantal meubels zijn echter totaal niet in schaal gemaakt, dus vandaag eerst maar eens begonnen met de maten op te meten. Ik kom toch gewoon uit op een 1:12 formaat, dus het verzamelen kan beginnen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuk idee Thea. Ik blijf dit project zeker volgen.
  Succes samen.
  groetjes, van Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Krin, jij bent er wel heel snel bij zeg!
  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk huis, ik heb nog wel een idee, een waskamer met een ouderwetse mangel om de was te centrifugeren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zijn mijn ideetjes:
  1. Pottenbakkerij / manden vlechten
  2. Leerlooierij / Schoenen maken
  3. Bakkerij
  4. Smidse / IJzer gieten
  5. Waskamer
  6. Kaarsen maken
  7. Papier maken
  8. Slagerij
  9. Stofweverij met weefgetouw
  10. Kazen maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig leuk project en Terschuur is leuk ben er al diverse keren geweest en iedere keer zie iets nieuws

  BeantwoordenVerwijderen